De laadpaal  opnieuw uitgevonden

Waarom nog kiezen tussen design en kwaliteit?

Voorzien van alle gewenste functies:

RFID

DCC laadpalen zijn voorzien van een RFID-lezer. Zo kunnen alleen gebruikers met een uitgegeven RFID-pas of -tag gebruikmaken van de laadpaal. Per laadpaal kunnen één of meerdere passen of tags worden uitgegeven.

Optimaal beveiligd

DCC Laadpalen en wallboxen zijn uitgerust met aardlekbeveiliging en lekstroomdetectie. Bij een elektrische storing of ongeregeldheid schakelt de laadpaal zichzelf uit om problemen te voorkomen. Dat is zorgeloos laden.

IP66 gecertificeerd

Laadpalen en wallboxen van Dutch Charging Company zijn IP66 gecertificeerd, wat betekent dat deze waterdicht en stofbestendig zijn. Hiermee zijn laadpalen en wallboxen beschermd tegen weersinvloeden en alle seizoenen zorgeloos te gebruiken.

Type 2 socket

Elektrische voertuigen zijn standaard uitgerust met een type 2-stekkeraansluiting. Dit is de gestandaardiseerde stekker in Europa. Daarom zijn zowel de wallboxen als laadpalen van DCC altijd voorzien van een type 2 socket en stekker, ook wel Mennekes stekker genoemd.

Juiste amperage

DCC-laders zijn zowel op 1 als op 3 fases in te stellen en op 16 of 32 ampère. Stem de laadpaal of wallbox hiermee af op het stroomvermogen van het huis of bedrijfspand. De laders kunnen een laadvermogen afgeven van 3.7 kW tot 22 kW.

LED-indicator

Dankzij de LED-indicator is gemakkelijk de status van de lader af te lezen; groen betekent dat de lader gereed is om te laden en blauw geeft aan dat de lader het voertuig laadt. Bij rood licht is er een storing.

Load Balancing

Dynamic Load Balancing is een techniek die ervoor zorgt dat het stroomnetwerk in de woning, kantoor of ander gebouw niet overbelast raakt. Deze functie meet elke seconde de belasting van het stroomnetwerk en stemt daar de laadsnelheid van de laadpaal op af.

Facturatie & back-office koppelingen

Beheer met de facturatiemodule de laadpalen die bij kantoor staan of aan een openbare weg. Ook laadpalen die bij werknemers thuis zijn geplaatst, zijn te beheren zodat laadsessies automatisch verrekend en vergoed worden.